Martina Oberhauserová: Moje kvety sú zrkadlom mojej tvorivej duše

Som človek, ktorý má rád pestrosť, nápaditosť a akciu. Od detstva som sa rozvíjala v rôznych smeroch ako sú šport, výživa, cudzie jazyky, umelecká tvorba. Najradšej by som robila všetko na 200%, avšak odkedy som mama, deti a rodinný život mi ukázali, že si treba vytvoriť harmóniu medzi pracovným a súkromným životom. Milujem kvety a všetko, čo je s nimi spojené, preto som sa rozhodla rozvinúť moje umelecké myšlienky a pocity a vložiť ich do hmotnej krásy v podobe nadrozmerných a živo-vyzerajúcich kvetinových dekorácií do interiéru aj exteriéru, ktoré nikdy nezvädnú. Splnil sa môj sen a stala som sa tvorcom atmosféry a zakladateľkou značky Eternal Flowers, ktorú postupne rozvíjam. Na Slovensku aj v Čechách som prvá, ktorá vytvára tak širokú paletu kvetov v gigantických veľkostiach. Všetky dekorácie sú určené na výzdobu bytov, kancelárií, reštaurácií, či obchodov, vhodné sú ako rekvizity pre fotografov, na svadby, párty a rôzne druh eventov. Ponúkam jedinečnosť a rada tvorím podľa klientovej predstavy na mieru. Je to mravenčia práca, ktorá vyžaduje množstvo trpezlivosti, skúšania, nápadov a prebdených nocí, avšak keď vidím vydarený výsledok, cítim sa šťastná a motivácia ma ženie pre vás tvoriť ďalej.

Si typ akčnej zeny, matky dvoch detí, manželky. Ako vznikla idea tvojich eternal flowers, ktorá vyzerá byť náročná na čas a trpezlivosť? Stíhaš mať v rovnováhe prácu na kvetoch s osobným a rodinným životom?
Od malička som bola akčným a vytrvalým dieťaťom. Neobsedela som na zadku a keď som práve nešportovala, tak som tvorila. A táto láska mi pretrvala. Tvorba je pre mňa určitá forma dokonalej psychohygieny. Kvety ma fascinujú celý život a keď som jedného dňa zháňala kvetinové dekorácie do bytu a nič na trhu sa nepodobalo mojej
predstave, manžel mrkol na mňa a spýtal sa ma, že prečo si nevyrobím to po čom túžim, veď aj tak stále niečo vyrábam. A tu sa zrodila myšlienka celej mojej Eternalflowers značky, ktorú postupne budujem. Je to časovo veľmi náročná záľuba, avšak vždy keď vidím výsledok mojej x hodinovej práce (niekedy aj trojdňovej), tak si poviem, že ten čas a trpezlivosť stáli zato  Aby som zachovala rovnováhu medzi pracovným a rodinným životom, pracujem, keď mám deti v škole a v škôlke a potom opäť sadám za stôl, keď zaspí celá rodina. Noc je môj tvorivý priestor.

Čo predstavujú tvoje kvety? Aký odkaz nesú a čo nimi chceš o sebe svetu povedať?
Moje kvety sú kus zo mňa, zrkadlo mojej duše, predstavivosti, energie a radosti. Som šťastná, keď ich vyrábam a to verím, že aj odrážajú. Predstavujú reálny obraz prírody, ktorý si môžu ľudia zaobstarať u mňa v originálnom avšak nadrozmernom prevedení. Jedinečnosťou je ich trvácnosť a praktická bezúdržbovosť. Vydržia na miestach, kde sa živým kvetom nedarí a počkajú doma v rovnakej kráse, aj keď odcestujete na dlhšie obdobie preč.

Aké plány máš s kvetmi do budúcnosti a kde sa vidíš o pár rokov, keď zavrieš oči a snívaš?
Tých plánov je šialene veľa, len škoda, že ten čas tak rýchlo letí  Samozrejme túžim po tom, aby moja práca prinášala potešenie a spokojnosť mojim klientom a spoločne sme vykrášlili každú domácnosť, obchod, firmu, či eventy a párty každého druhu.

Budeš zdobiť inšpiratívnu konferenciu SUPERfeel, v akej atmosfére sa to bude niesť a aké pocity svojimi kvetmi chceš navodiť?
Áno, budem a veľmi sa už nato teším. Nebudem zachádzať do detailov, pretože chcem, aby celá konferencia bola v rovine prekvapenia po všetkých stránkach. Keďže Superfeel je venovaná ženám, budem sa usilovať o navodenie romanticko-éterickej atmosféry hraničiacej s rozprávkou a fantáziou, tak aby očný vnem navodil tie najpríjemnejšie pocity pohody, uvoľnenosti a radosti v každej žene a dokonale si tak užili celý deň plný najzaujímavejších informácií a krásy. Držte palce a teším sa na osobné stretnutia na Superfeel.

Created and Designed by Anton Trnka 2018

Log in with your credentials

Forgot your details?